Komt dat zien: Eend spreekt!

21 oktober 2016 — door Marrije

We delen graag onze ervaringen in projecten met iedereen - en binnenkort is het weer zo ver: we geven presentaties in Den Bosch/Tilburg en Amsterdam. Kom je ook?

Icons #11 - Gaat het regenen?

11 oktober 2016 — door Marie

De afdeling Communication and Multimedia Design (CMD) van de Hogeschool van Amsterdam organiseert Icons, een reeks lezingen waarbij iedereen welkom is. Marrije en Marie gingen er heen en hoorden Gert Franke (van CLEVER°FRANKE) vertellen over datavisualistatie. Marie deed verslag. Gaat het regenen, of niet?

Sabotage en de natte handtekening

5 juli 2016 — door Robert Jan

Eén van de 8 effectieve technieken om je organisatie te saboteren is door altijd precies te doen wat je wordt opgedragen en daar niet van af te wijken. Een voorbeeld uit de praktijk om te laten zien hoe onbewuste sabotage op de manier van “Simple Sabotage” tot ellende leidt.

Pas op andermans tijd

15 juni 2016 — door Marrije

Werk jij aan de dienstverlening van een organisatie met veel klanten? Dan heeft alles wat je doet impact op heel veel tijd van andere mensen. Het is goed om je dat te realiseren, en steeds op zoek te zijn naar manieren om je klanten beter en sneller te helpen.

Stockholmsyndroom op het werk

10 mei 2016 — door Robert Jan

Tijdens een presentatie van een geheel nieuw ontwerp voor een bestaand systeem gebeurde er iets opmerkelijks. De toehoorders begrepen dat het nieuwe ontwerp voordelen voor de bezoekers van het platform biedt. En vrijwel direct gingen ze het oude systeem verdedigen. Volgens Robert Jan lijd je dan aan het stockholmsyndroom: je verdedigt het systeem dat jou in gijzeling houdt.

Techniek voor Suikr.nl - waarom doe je dat?

22 maart 2016 — door Marrije

Vorige week vertelden Maaike en Willemijn waarom ze werken aan de web-app Suikr.nl waarmee mensen met diabetes een goed overzicht kunnen maken van hun bloedsuikerwaarden. Deze week spreken we Arno Hoogma, vriend van Eend, die ons helpt bij de technische realisatie. Arno, waarom en hoe doe je dat?

Suikr.nl: waarom doe je dat?

13 maart 2016 — door Marrije

Maaike en Willemijn hebben de afgelopen tijd gewerkt aan de pre-alfaversie van Suikr.nl, een webapp voor mensen met diabetes. Het is een eigen project van Eend, dus zonder opdrachtgever. Een kort interview over waarom en hoe ze dat deden.

Minicongres voor raadsgriffiers op 22 maart

7 maart 2016 — door Marrije

Voor de gemeente Gooise Meren ontwierpen wij een dienstverleningswebsite en een raadsinformatiesysteem. Over dat tweede deel van de opdracht verzorgen we nu samen met WIND Internet en de gemeente Gooise Meren een mini-seminar van een halve dag. Vooral interessant voor raadsgriffiers en andere mensen die dagelijks met gemeenteraadswerk te maken hebben. Je kunt je nu aanmelden!

Een website voor Dayapara

22 februari 2016 — door Willemijn

Stichting Niketan ontwikkelt een biologisch afbreekbare luier voor complex gehandicapte kinderen in Bangladesh. Om te helpen hun idee te verspreiden en investeerders te werven, boden wij onze hulp aan. Willemijn bouwde zo haar eerste site from scratch, ... met vallen en opstaan.