De buitenwereld ben je zelf

25 april 2017 — door Willemijn Bins

In een ideale organisatie is er geen harde grens tussen binnen en buiten, wij en zij. Grenzen vervagen en kijken door de bril van de buitenwereld is opeens niet zo anders meer. Dat alles kun je bereiken door gewoon bij jezelf te beginnen, want de buitenwereld ben je zelf.

Empathie is overgewaardeerd

11 april 2017 — door Marrije Schaake

Als we goede mensen willen zijn die wereld beter maken, zijn we beter af wanneer we beslissingen niet nemen vanuit empathie. Vanuit professioneel oogpunt moet je ook afstand durven nemen en rationele afwegingen maken over wat het juiste is om te doen.

Leiden met intentie

14 maart 2017 — door Kars Alfrink

Voor organisaties is het vaak best spannend om agile teams hun gang te laten gaan. Hoe geef je ze sturing zonder terug te vallen in ouderwets controlerend management? En hoe zorg je er voor dat mensen zelf initiatief kunnen nemen, maar wel de goede kant op bewegen?

Zorg voor échte oplossingen

1 februari 2017 — door Marrije Schaake

We komen allemaal vergissingen van onze klanten tegen waarbij we denken ‘jemig, hoe kun je dat nou doen, dat weet toch iedereen??’ Maar als je ziet dat dezelfde fout vaak terugkomt, is dat een signaal voor jouw organisatie: hier kun je iets verbeteren.

Let op je taal

20 december 2016 — door Robert Jan Verkade

Taal is dan een krachtig wapen om afstand te creëren, of juist om mensen dichterbij te halen. Let op je taal, want door de taal kun je een anonieme, onneembare vesting worden.