Met Sort of Date kon je gemakkelijk een afspraak maken met je vrienden, collega’s of familie. Sort of Date was ons hobby-project – ontworpen en gebouwd door Robert Jan, Maaike, Albert, Lodewijk, Ivo en Marrije. We waren zelf op zoek naar een dienst waarmee je eenvoudig afspraken kunt maken. Maar bij de meeste websites die dat bieden ben je verplicht om eerst een account aan te maken, of krijg je eindeloze hoeveelheden e-mail. Of de site is zo lelijk dat je al helemaal geen zin meer hebt om het proces af te maken. We vonden dat dat beter moest kunnen.

Beginscherm Sort of Date

Begin 2009 hebben we de eerste versie van Sort of Date al ontworpen en gebouwd. En naar aanleiding van de enthousiaste reacties en aanvullingen van bezoekers hadden we grote plannen voor versie 2. Die versie hebben we grotendeels gemaakt tijdens een gezellig weekeinde in het mooie Enter.

Mobiele versie

Met de nieuwe mobiele versie kun je nu ook onderweg afspraken plannen of bevestigen. Als je bijvoorbeeld net even tijd hebt onderweg om je mail te checken en je krijgt een uitnodiging kun je direct laten weten via de site welke optie voor jou goed uitkomt. Maar je kunt ook een nieuwe afspraak opzetten als je in de trein een leuk idee krijgt over wat je wilt gaan doen.

Voor een mobiele versie is het belangrijk dat alles nog sneller en gestroomlijnder loopt dan in een desktop-versie. We hebben daarom gekozen voor een ontwerp dat basic maar toch herkenbaar is. Zo werkt de mobiele site goed op de grote hoeveelheid verschillende apparaten die er is. En je eigen popke aanpassen moet dan maar als je weer achter je bureau zit!

Verbeteringen

Een functie die veel mensen (en wij ook!) misten was het sturen van een herinnering aan de mensen die je uitgenodigd hebt. Als je al een week niets gehoord hebt van een persoon en iedereen op hem moet wachten is het handig als je hem nog even een reminder kunt sturen. Dat kan nu.

schermafdruk dashboard sort of date

Verder bleek het nogal eens voor te komen dat iemand per ongeluk niet uitgenodigd was die er wel bij moest zijn. Als je de uitnodigingen al verstuurd had kon je niemand meer toevoegen, of je moest de hele afspraak opnieuw opzetten. Nu kan het wel. Dat scheelt ruzies en scheve ogen.

Ook kun je nu een handig kalendertje gebruiken om de mogelijke data te plannen. Het is overigens nog steeds niet verplicht om de kalender te gebruiken. Je kunt Sort of Date namelijk ook inzetten om te kiezen tussen een aantal films die je zou willen zien, of verschillende kado’s die je kunt kopen voor een gezamenlijke vriend – allemaal toepassingen waarbij je een kalender niet nodig hebt.