Hoe doen andere bureaus dat eigenlijk? Samenwerken met verschillende disciplines, kennis bijhouden, de opdrachtgever effectief bij het proces betrekken..?

Het viel ons op dat er veel informatie te vinden is voor ontwerpers, ontwikkelaars en andere webwerkers. Elke groep heeft zijn eigen congressen, sites, blogs en vakliteratuur. Maar onderling praten deze groepen mensen niet zoveel met elkaar. Wij willen er graag achter komen hoe mensen in de praktijk samenwerken aan websites. Hoe zijn taken onderling verdeeld? Hoe communiceren ze met elkaar, houden ze elkaar op de hoogte van ontwikkelingen in elkaars vakgebied? Wat hebben ze in dit opzicht geleerd, de afgelopen jaren?

We besloten om het gewoon te gaan vragen. Samen met webredacteur Jeroen Dommisse zijn Maaike, Marrije en Robert Jan de website Achter het Scherm begonnen. We vragen collega’s het hemd van het lijf over hun manier van werken en plaatsen de interviews online. Zo kunnen we van elkaar leren!

Na wat opstartproblemen – een verhuizing (Eend), een zwangerschap (Maaike) en een nieuwe baan (Jeroen) – staan de eerste twee interviews nu online. Hopelijk zullen er nog vele volgen!

Bezoek achterhetscherm.nl