Als je al sinds de invoering actief betrokken bent bij de webrichtlijnen dan word je vanzelf een expert. Zo werd Robert Jan gevraagd om, samen met Stephen Hay van Zero Interface, zijn kennis te delen over hoe je de webrichtlijnen een plaats geeft in je project. Ze schreven samen het artikel “Webrichtlijnen vroeg in je project en niet als sluitpost” dat is gepubliceerd in het hoofdstuk “De Experts” van het boek “Het Geheim van de Overheidswebsite”.

Foto van het boek "Het Geheim van de Overheidswebsite"

Het Geheim van de Overheidswebsite is een praktische handleiding om een website toegankelijk te maken en houden. Het boek helpt webprofessionals om vanuit een eigen visie ambities te formuleren, om die vervolgens terug te laten komen bij de ontwikkeling van de website. Daarbij staat steeds de bezoeker centraal. Hoe richt je een webredactie in, hoe produceer je begrijpelijke content en hoe meet en veranker je de kwaliteit van je website? Het boek geeft daar antwoord op.

In-company workshop of adviestraject

Stephen en Robert Jan geven opleidingen aan de projectleiders. Dat doen zij op twee manieren: met de in-company workshop “Webrichtlijnen voor Projectleiders” of met een advies(traject) op maat. Allebei snel en kosteneffectief.

Bij het adviestraject helpen zij je bij het in kaart brengen van de rollen en verantwoordelijkheden rondom het voldoen aan de Webrichtlijnen. Wat moet de redactie doen? Wat is de verantwoordelijkheid van de leverancier van het CMS? Waar moet de ontwerper rekening mee houden? En hoe kunnen de verschillende partijen die aan de site werken eventuele hobbels samen oplossen? Als je Robert Jan belt op 030-2434257 geeft hij je graag meer informatie over de workshop of het adviestraject.