Websites zijn een heel visueel medium. Je zou daarom kunnen denken dat ze direct goed werken voor mensen die doof zijn. Maar is dat wel zo?

Onze Marie vertelt over de culturele en taalkundige achtergronden bij doofheid en gebarentaal. Over vierdimensionale taal, de voor- en nadelen van ondertiteling bij video, het herkennen van uitsluiting en over het belang van inclusiviteit.

En vooral laat ze zien dat je website veel beter wordt als je rekening houdt met de verschillende mogelijkheden van mensen. Beter voor alle mensen, of ze nou een 'handicap' hebben of niet.

In gebarentaal!

Deze presentatie wordt gehouden in Nederlandse Gebarentaal. Tolk Yvonne vertaalt simultaan naar gesproken Nederlands. Wil je komen kijken? Meld je dan snel aan via de site van DxF Café: het gaat hard met de inschrijvingen.

Eend en DxF Café

DxF Café is een inspirerende serie gratis bijeenkomsten waar allerlei soorten ontwerpers vertellen over hun projecten. Wij zijn er allemaal regelmatig te vinden en hebben zelfs ooit de allereerste officiële editie verzorgd.