De zomer is bijna voorbij, en om haar mooi af te sluiten gaan we presentaties houden op evenementen. En wel allemaal op dinsdag 5 september.

Maak het Bruikbaar-festival

Het Maak Het Bruikbaar Festival is een evenement dat een positieve impuls wil geven aan een betere en gebruiksvriendelijke digitale overheid, waar de gebruiker centraal staat. Bezocht door meer dan 500 mensen die voor de overheid werken!

Willemijn en Robert Jan geven een workshop met als titel “Zorg dat het landt, want de mens staat zo weer niet centraal”. Ze vertellen over hun ervaringen met het ontwerpen van het nieuwe Bestuursinformatiesysteem voor de gemeente Gooise Meren. En over hoe je zo’n nieuw, meer menselijk ontwerp laat landen binnen je organisatie.

Marie geeft een presentatie over ontwerpen voor Doven, en voor iedereen eigenlijk. Websites zijn een heel visueel medium. Je zou daarom kunnen denken dat ze direct goed werken voor mensen die doof zijn. Maar is dat wel zo? Ze vertelt een persoonlijk en onderhoudend verhaal over dingen die je je nooit gerealiseerd hebt. Over vierdimensionale taal, de voor- en nadelen van ondertiteling bij video, het herkennen van uitsluiting en natuurlijk het belang van inclusiviteit.

Kom naar deze interessante dag in Den Haag -  er zijn nog een paar plaatsen.

Kick-off Academisch Jaar 2017/2018 CMD Amsterdam

Marrije zal een presentatie houden bij de jaaropening van de opleiding CMD in Amsterdam. De presentatie gaat over empathie en dat vaardigheid in die eigenschap van levensbelang is voor designers en developers. Anders word je op korte of langere termijn vervangen door een robot. En empathie moet je trainen, menselijke relaties moet je oefenen - ook tijdens je studie.

Astrid Poot van de Familie van Fonk en Johan Huijkman van Q42 presenteren ook en het vindt plaats in het prachtige Tuschinski in Amsterdam. Niet-studenten van de opleiding CMD zijn welkom - schrijf je snel in voor een van de laatste plaatsen.