Vorige week vertelden Maaike en Willemijn waarom ze werken aan de web-app Suikr.nl waarmee mensen met diabetes een goed overzicht kunnen maken van hun bloedsuikerwaarden. Deze week spreken we Arno Hoogma, vriend van Eend, die ons helpt bij de technische realisatie.

Waarom ben je begonnen aan Suikr.nl?

“Omdat jij het vroeg, haha! En ik vind het altijd leuk om met de mensen van eend te werken. Ik moest wachten op input voor een ander project, en toen had ik wat tijd over om me hier in te storten. Nou ja, eigenlijk ben ik het vooral ’s avonds gaan doen, lekker knutselen."

"Maaike en Willemijn hadden al allemaal schetsen gemaakt van de interactie. Ik heb toen eerst met Bootstrap en Laravel, het platform dat ik gebruik om dit soort projecten mee te doen, een opzet gemaakt, zodat het alvast werkte. Daarna hebben Willemijn en Maaike het ontwerp en het frontend gemaakt, dat ik weer over de Bootstrap-versie ga leggen.”

Wat is het leukste aan dit project?

“Dat het zo’n mooi klein en behapbaar project is. Het is overzichtelijk, en daardoor kan ik het mooi perfect maken. Daar hou ik van. En daarnaast is het mooi dat we het voor een ervaringsdeskundige maken. Iets perfect maken voor één persoon werkt denk ik heel goed: grote kans dat het dan ook iets oplevert dat voor andere mensen goed is.”

Wat heb je er van geleerd?

“Ik heb voor het eerst gewerkt met ‘policies’ in Laravel. Die had ik nog niet eerder toegepast, dus dat was leuk om te doen. Policies zijn een nieuwe manier binnen Laravel om eigenschappen mee te geven aan bepaalde functionaliteiten.

Je mag bijvoorbeeld je eigen bloedsuiker-metingen aanpassen, maar die van iemand anders niet. Dat leg ik vast in de policies. Ik had het al wel langer in het achterhoofd dat ik daar iets mee wilde doen, maar ja, als je geen project hebt waar je het in kunt toepassen komt er toch weer niks van.”

Wat heeft je verrast?

“Dat er heel veel dingen komen kijken bij je diabetes goed reguleren - allemaal zaken waar ik weinig van af weet. Het is een leerzaam project!”

Wat zou je nog willen zeggen tegen de mensen?

“Um, tsja. Wees lief voor jezelf en voor een ander!”