Herinneren jullie je ons eigen project Suikr nog? Een tijdje geleden bedachten we een webapp voor mensen met diabetes type 1, waarmee je makkelijk en overal je bloedsuikerwaardes kan bijhouden op je mobiel.

Begin dit jaar maakten we een eerste pre-alfaversie van Suikr. Een alternatief voor het (ouderwetse) papieren dagboekje dat je als diabetespatiënt vaak van het ziekenhuis krijgt. Waarom we dat ook alweer deden? Dat lees je terug in de blogpost van Marrije.

Het ‘Beste Diabetesidee’

De eerste versie van Suikr is kort getest door een ervaringsdeskundige. Hieruit haalden we al een hoop verbeterpunten. Helaas kwam het project door drukte toen stil te liggen. Tot we in oktober werden getipt op ‘Het Beste Diabetesidee’. Een wedstrijd waarmee het Diabetes Fonds geld beschikbaar stelt voor goede ideeën die het leven van een diabetespatiënt verbeteren.

Die kans konden we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan! Het is de ideale manier om budget te vinden om Suikr door te ontwikkelen. Dus stelden we een plan van aanpak op en maakten Marie en ik samen een korte film om de toegevoegde waarde van Suikr te pitchen.

Vol verwachting...

...klopte mijn hart toen ik vorige week een mail ontving van het Diabetes Fonds. Snel scande ik door de tekst, op zoek naar het verlossende woord. Dat was echter niet waar ik op gehoopt had: ‘Helaas komt jouw filmpje niet in aanmerking om op onze website te worden geplaatst. Je ontvangt in december bericht van ons waarom jouw voorstel niet geselecteerd is voor Het Beste Diabetesidee.’

Deze week zullen we horen (en zien) waarom Suikr niet gekozen is uit één van de 23 ideeën. We kunnen de filmpjes van de 8 ‘jurywinnaars’ bekijken op de site. Het publiek mag vervolgens stemmen voor het beste idee.

Vooralsnog blijft het speculeren waarom Suikr niet is uitgekozen… maar voor ons blijft het een goed idee dat we graag zouden doorontwikkelen. Dus ken of ben jij iemand die ons daarbij verder kan helpen? Dan horen we dat uiteraard heel graag!