Eend wil graag wat meer ruimte hebben om onze klanten goed te helpen en daarbij kunnen we een enthousiaste nieuwe collega goed gebruiken. Begin januari gingen we dus op zoek naar een junior grafisch/interactie-ontwerper.

We schreven in de vacature:

“We zoeken een grafisch/interactie-ontwerper met een afgeronde HBO ontwerp-opleiding en 0 tot 2 jaar werkervaring. Je hebt een goed gevoel voor typografie, beeld en grafisch ontwerp. Een briefing zie je niet als een to-do lijst, maar als de start van verder onderzoek.

We gaan er van uit dat je internet veel gebruikt en er een warme belangstelling voor hebt - maar je hoeft niet afgestudeerd te zijn in een digitale richting. We verwachten dat je interesse in internet hebt - dat vinden we belangrijker dan dat je veel ervaring hebt met ontwerpen en bouwen voor dit medium. En je bent niet bang voor techniek: we verwachten dat je (op termijn) leert om zelf je ontwerpen in HTML/CSS uit te werken. Je maakt geen productiecode, maar het is wel belangrijk dat je de praktische uitwerking van je ontwerpen in de vingers krijgt, zodat je het medium echt leert doorgronden.”

Onder andere met dank aan Fontaneljobs.nl kregen we 47 sollicitaties binnen. Na veel lezen, nadenken en twee ronden van gesprekken waren we er uit: we kiezen voor Willemijn Bins. Hoera!

Willemijn

Willemijn is 27 en studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Afgelopen november slaagde ze Cum Laude voor haar master Design for Interaction. In haar afstudeerproject “Better safe than sorry - Creating support for local wind farm projects” heeft ze veel gewerkt met gebruikersonderzoek en prototypes - dat past dus precies bij ons.

In haar sollicitatiebrief schreef Willemijn: “Ik ben gefascineerd door menselijk gedrag en hoe design daar op in kan spelen. Ik ben ervan overtuigd dat digitale media daar op allerlei gebieden een steeds grotere rol in gaan spelen”. Ze is nieuwsgierig en slim, kan hard werken (denken wij) en heeft ook interesse voor Arduino’s en code.

Willemijn is geen grafisch ontwerper puur sang, maar gezien de rest van haar bagage en interesses, en omdat ze op dit moment ook een avondcursus grafisch ontwerpen doet aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, hebben we er alle vertrouwen in dat ze een erg goede aanwinst gaat worden voor ons.

Welkom!

Jullie gaan Willemijn vast binnenkort tegenkomen als we elkaar spreken voor projecten. Misschien zie je haar ook op het weblog en op feestjes. Mocht je haar alvast welkom willen heten: mailen kan al direct - willemijn@eend.nl.