Eend weet zeker dat websites aantrekkelijk én bruikbaar moeten zijn. Wij willen alle bezoekers van onze websites een goede ervaring bieden, door ze te helpen met heldere navigatie, goede structuur en mooie oplossingen.

Een website is een communicatiemedium. En echte communicatie houdt nu eenmaal op wanneer frustratie ontstaat. Goed nadenken over de informatie-architectuur en een goed ontwerp voorkomt niet alleen veel frustratie, maar levert ook veel op: meer trouwe klanten, langere relaties, goede mond-tot-mond reclame en uiteindelijk meer winst. Eend bestaat sinds 1999 en heeft een vaste kern van vier specialisten:

 • Marrije Schaake

  zakelijk leider en informatie-architect

  Marrije heeft een achtergrond in communicatie en marketing. Zij verzorgt de informatie-architectuur en het projectmanagement.

 • Robert Jan Verkade

  oprichter

  Robert Jan houdt van websites waarmee iedereen gemakkelijk en vooral plezierig kan werken. Om dit mogelijk te maken is hij verliefd geworden op alles wat met ‘de bezoekerservaring’ te maken heeft.

 • Maaike de Laat

  ontwerper

  Maaike is breed opgeleid, maar ontwerpt het liefst voor het internet. Haar specialiteit is het stellen van moeilijke vragen en als het nodig is ontwerpt ze niet alleen, maar schrijft ze ook de HTML en CSS.

 • Willemijn Bins

  junior ontwerper

  Willemijn studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, waar ze een master Design for Interaction behaalde. Ze is gefascineerd door menselijk gedrag en hoe design daar op in kan spelen.

 • Ivo de Boer

  ontwerper

  Met Ivo werken we al sinds 2000 samen. Hij houdt van eenvoud, ruimte en duidelijkheid. Ivo ontwerpt met oog voor detail en spreekt de taal van de klant. Zo verhoogt hij de conversie van ieder project.

En verder…

We stellen graag ons vaste netwerk voor:

 • Two Kings

  CMS-en en databases

  We zijn erg blij om met de aardige mensen van Two Kings te kunnen werken, omdat ze niet alleen uitstekende databases en CMS-en verzorgen, maar ook communicatief erg goed zijn. Ze kunnen ingewikkelde zaken duidelijk uitleggen en maken systemen niet moeilijker dan nodig.

 • Charis Rooda

  front-end ontwikkelaar

  Charis heeft veel verstand van HTML, CSS en responsive webdevelopment, maar niet van JavaScript zegt ze zelf. Gelukkig wil ze ons af en toe toch helpen als we iets bedenken waar JavaScript voor nodig is.

 • Arno Hoogma

  front- en back-end ontwikkelaar

  Arno helpt ons met HTML, CSS, JavaScript en WordPress. En dat doet hij erg goed. Verder worden wij rustig van het idee dat hij helemaal in Groningen woont, want voor pro wrestling kampioenen moet je altijd een beetje uitkijken…

 • Arjan Westerdiep

  ontwerper en front-end ontwikkelaar

  HTML5, illustraties en animaties. Allemaal dingen waar Arjan zijn hand niet voor omdraait. Zowel technisch als creatief staat hij internationaal aan de top, en zijn inzet en humor maken het erg prettig om met hem te werken.

 • Jeroen Visser

  ontwerper en front-end ontwikkelaar

  Jeroen combineert grafisch/interactie-ontwerp met een grote kennis van HTML, CSS en JavaScript – en is dus een hoogwaardige allrounder. Omdat hij ook veel weet van de webrichtlijnen werken we graag met hem aan toegankelijke websites.

 • Lodewijk Schutte

  front- en back-end ontwikkelaar

  Lodewijk richt handige, gebruiksvriendelijke content management systemen in. Bovendien zorgt hij er voor dat de hele website goed toegankelijk, vindbaar en ‘standards compliant’ is.

 • Stephen Hay

  front-end design consultant

  Stephen adviseert over responsive web design, informatie-architectuur, interaction design en andere manieren waarop design de user experience kan beïnvloeden. Daarnaast schrijft hij boeken en spreekt hij op internationale conferenties.

 • Tanja de Bie

  interactieontwerper

  Tanja ontwerpt beter presterende websites: ze helpt ons met User Experience (UX) en responsive design, Interface- (UI) en interaction design (IAD). En ze kan heel hard mountainbiken!

 • Björn Wijers

  wordpress wizard

  Björn kan magische dingen met WordPress-installaties, ook als dat volgens de kwaliteitseisen van de webrichtlijnen moet.