Een sticker is een vlag, geen oplossing

15 september 2015 — door Robert Jan

Naast de ingang van de fietsenstalling op het station Naarden-Bussum hangt een sleutelkastje voor de OV-fietsen. Op het kastje zit een sticker met de tekst: “OV-fiets boven halen en terugplaatsen!”. In de praktijk blijkt dit geen oplossing: er staan nog steeds fietsen beneden, tot grote frustratie van de beheerder. Een sticker is een vlag dat je een ontwerpprobleem moet oplossen. En dit ontwerpprobleem is ook een managementprobleem.

Hackers & Designers Summer School

27 augustus 2015 — door Maaike

Maaike ging naar een Summer School: tien dagen lang lekker klooien en experimenteren. Ze had veel plezier, maar met webdesign had het niet veel te maken – of toch wel?

Masterclass Lean Management

20 augustus 2015 — door Marrije

'Lean Manufacturing' bestaat al heel lang, met de principes van 'Lean UX' werken we al een tijd, maar wat kunnen we met 'Lean Management' doen voor eend en voor onze klanten? Marrije ging op cursus bij Nyenrode.

Hoe maak je een Customer Journey?

2 juli 2015 — door Willemijn Bins

De beleving van de gebruiker met een product- of service bestaat vaak uit meerdere stappen. Het maken van een customer journey map helpt bij het identificeren van deze stappen. Wanneer en hoe komt de gebruiker in aanraking met jouw product of- servicesysteem? En, heel belangrijk, hoe ervaart de gebruiker deze stappen?

Jazz versus klassiek: digital governance

25 juni 2015 — door Marrije

Op 24 juni was er een bijeenkomst van Content Café, met als very special guest star Lisa Welchman. Haar verhaal maakte veel duidelijk over waarom governance (duidelijke afspraken over standaarden en verantwoordelijkheden) belangrijk is. Ze deed dat aan de hand van een mooie metafoor: muziek.