Workshop Counter Space

12 november 2015 — door Willemijn Bins

Willemijn nam deel aan een workshop typografie van Fronteers om meer te leren over de de letter op het web. Ze kwam erachter hoe je ontwerp kan profiteren van een systematische aanpak. Het is echter geen reden om je gevoel bij een ontwerp te negeren!

Een sticker is een vlag, geen oplossing

15 september 2015 — door Robert Jan

Naast de ingang van de fietsenstalling op het station Naarden-Bussum hangt een sleutelkastje voor de OV-fietsen. Op het kastje zit een sticker met de tekst: “OV-fiets boven halen en terugplaatsen!”. In de praktijk blijkt dit geen oplossing: er staan nog steeds fietsen beneden, tot grote frustratie van de beheerder. Een sticker is een vlag dat je een ontwerpprobleem moet oplossen. En dit ontwerpprobleem is ook een managementprobleem.

Hackers & Designers Summer School

27 augustus 2015 — door Maaike

Maaike ging naar een Summer School: tien dagen lang lekker klooien en experimenteren. Ze had veel plezier, maar met webdesign had het niet veel te maken – of toch wel?

Masterclass Lean Management

20 augustus 2015 — door Marrije

'Lean Manufacturing' bestaat al heel lang, met de principes van 'Lean UX' werken we al een tijd, maar wat kunnen we met 'Lean Management' doen voor eend en voor onze klanten? Marrije ging op cursus bij Nyenrode.

Hoe maak je een Customer Journey?

2 juli 2015 — door Willemijn Bins

De beleving van de gebruiker met een product- of service bestaat vaak uit meerdere stappen. Het maken van een customer journey map helpt bij het identificeren van deze stappen. Wanneer en hoe komt de gebruiker in aanraking met jouw product of- servicesysteem? En, heel belangrijk, hoe ervaart de gebruiker deze stappen?